Siria, liniște în Idlib după noul acord de încetare a focului

Noul acordul de încetare a focului convenit de Rusia și Turcia pentru regiunea siriană Idlib este în vigoare. Ministerul Apărării de la Ankara a confirmat faptul că 21 de soldați sirieni au fost uciși în atacurile cu drone asupra lui Idlib înainte de începerea noului armistițiu și după uciderea unui soldat turc. Televiziunea prin satelit Al-Jazeera raportează încălcări atribuite forțelor din Damasc la sud de Idlib și în vestul orașului Alep la puțin timp după încetarea focului. Cu toate acestea, în orele următoare, situația dominantă ar fi fost calmă.

Citește și VIDEO / Războiul din Siria văzut din satelit: moloz și oameni strămutați peste tot

Acordul încheiat ieri între președinții Rusiei și Turciei, Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan, prevede, printre altele, „sfârșitul acțiunilor militare” în așa-numita „zonă sigură” a Idlib și crearea unui „coridor de securitate” la șase km nord și sud de autostrada M4 care leagă Aleppo și Lattakia.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.