Siria, jumătate de milion de copii strămutați. ONU: „Imediat coridoare umanitare ”

Apelul Înaltului Comisar al Națiunilor Unite, Bachelet pentru Drepturile Omului, pentru părțile implicate în conflictul din Siria: „Încetați imediat ostilitățile și protejați civilii”

Sunt peste mai mult de o jumătate de milion de copii dintre cei aproximativ 900.000 de civili strămutați în nord-vestul Siriei în cele două luni și jumătate de lupte între forțele guvernamentale susținute de Rusia și cele ale opoziției susținute de Turcia. Potrivit Unicef zeci de mii de minori sunt nevoiți să supraviețuiască sub cerul liber, în corturi și alte adăposturi improvizate, în zonele deluroase și muntoase, în timpul iernii înghețate.

Michelle Bachelet: „Opriți războiul imediat”

În fața acestei situații, Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, și-a exprimat „groaza” cu privire la violența și amploarea crizei umanitare din țară îndemnând toate părțile implicate în conflict să înceteze imediat ostilitățile și să asigure protecția tuturor civililor. Bachelet a cerut în special crearea „coridoarelor umanitare” care să permită civililor să scape de bombardamente.

Citește și Elizabeth Bathory, povestea unei contese diabolice

„Coridoarele umanitare” – El a cerut de asemenea guvernului Damasc și aliaților săi, care desfășoară o ofensivă din decembrie în ultimul mare bastion deținut de jihadiști și rebeli, „să autorizeze coridoarele umanitare” și să faciliteze „trecerea civililor în siguranță “. “Niciun refugiu nu este mai sigur – a clarificat atunci Înaltul Comisar -. Și pe măsură ce ofensiva guvernamentală continuă și oamenii sunt forțați să trăiască în zone mai mici, mă tem că vor fi uciși și mai mulți oameni.”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.