Siria își plange iar copiii: o fotografie a două surori sub molozurile unei cladiri după un raid

 

Două fetițe sub dărâmăturile unei clădiri lovite de un raid aerian din nord-vestul Siriei: cea mai mare de 5 ani Riham, sdrobită de un bloc de beton își tinea de tricou surioara de 7 luni Touka care era suspendată la câțiva metri deasupra solului. Mai sus, un om disperat care încearcă să ajungă la fetițe și urla disperat cu mâinile pe cap.  Această imagine a fost fotografiată de fotograful Bashar el-Sheikh, de la radiodifuzorul local SY24 și a devenit virală.

Ucisă la 17 ani de colegul ei de școală: “Nu voia să fie iubita mea”

Fotografia a fost făcută miercurea trecută în Ariha, în provincia Idlib, după un bombardament. Cele două surori au căzut din clădire la scurt timp după ce a fost bombardată.  Riham a murit la scurt timp după a fost dusă la spital, iar Touka este în terapie intensivă  pentru traumatisme craniene  dar “starea ei este stabilă”, a declarat  doctorul Ismail potrivit Frace presse.

În raidul aerian, mama și o soră a celor două fete, Rowane de 3  au fost ucise. Alte două surori au fost rănite.

Astăzi, Comisarul ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a denunțat “indiferența” comunității internaționale față de numărul tot mai mare de victime civile în raidurile aeriene continue, raportând peste 100 de decese, inclusiv cel puțin 26 de copii.

De Marius Oprea 

 

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.