Siria, datele ONU: peste 600.000 de persoane strămutate din Idlib

Siria, datele ONU: peste 600.000 de persoane strămutate din Idlib

În nord-vestul țării sunt peste 600.000 de persoane siriene strămutate  unde, de la sfârșitul lunii aprilie, ofensiva Rusiei și a guvernului sirian s-au abătut împotriva insurgenților, inclusiv a Qaidistilor. Potrivit ONU, din cele trei milioane de persoane care trăiesc în regiunea Idlib, peste 600.000 sunt acum strămutați ca urmare a atacurilor aeriene rusești și guvernamentale și a violenței în conflict.

Uraganul Dorian a lăsat mai mulți morți pe străzile din Bahamas

Mulți oameni strămutați au fost nevoiți să-și părăsească casele sau adăposturile de până la cinci sau chiar de zece ori, potrivit celei mai recente actualizări umanitare realizate de biroul ONU pentru coordonarea umanitară.

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.