Siria, copilul din valiza tatălui, simbolului tragediei civililor din Ghouta

Un exod gigantic. Nu se pot număra câte persoane au început să părăsească Ghouta, situat la est de Damasc în Siria,  asediat de regimul lui Bashar al-Assad și controlat de rebeli din 2012.

UNICEF a elaborat planuri pentru a răspunde nevoilor lor .

”Am lucrat și încercăm să planificăm un proiect pntru a da un răspuns persoanelor evacuate  și mai ales încercăm să  oferim adăpost și asistență de urgență “, a declarat purtătoarea de cuvânt a Marixie Mercado, în timpul unui briefing ONU de la Geneva.

Siria fără suflet: un copil în vârstă de 4 ani ”a murit de inimă rea” când a aflat că tatăl lui a fost ucis

“Planurile noastre vor acoperi până la 50 mii de persoane. Printre ei și cel mic, fotografiat în timp ce dormea ​​în valiza tatălui său în timp ce fugea  din oraș”.

Familiile continuă să părăsească estul Ghoutei, cu miile au ajuns în adăpostul Harjeleh deja de la ora 5 de azi dimineață.  În prezent, persoanele strămutate sunt redistribuite în patru adăposturi colective. Încă din 11 martie UNICEF oferă sprijin pe tot parcursul evacuărilor în trei adăposturi iar mâine va trebui să ajungă în zonă un al patrulea de urgență, inclusiv apă, scutece și cele necesare pentru igienă.

Pandemia, asemănătoare gripei se poate „răspândi în doar 36 de ore și poate ucide 80 milioane de oameni”, avertizează specialiștii

Acest lucru a fost raportat de către Observatorul sirian pentru Drepturile Omului

”Un alt masacru care va rămâne în tăcere “, a declarat Rami Abdel Rahman, șeful Observatorului cu sediul la Londra la Dpa.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.