Siria, bombe asupra școlilor din Idlib: 25 de morți : „Este o crimă de război”

Pentru a contracara avansul rebelilor susținuți de Turcia în regiunea Idlib, care au recucerit orașul Nairab, forța aeriană din Damasc și aliații ruși au înmulțit atacurile aeriene. Cel puțin 25 de persoane au murit și 80 au fost rănite în atacurile din ultimele trei zile în nord-vestul Siriei. Potrivit medicilor fără frontiere, școlile care găzduiesc familii strămutate au fost afectate. Salvați Copiii raportează, de asemenea, bombardarea a zece școli, în care au murit o fată și alte 9 persoane. Potrivit ONG-ului și partenerului ei de rețea Hurras Network, unele școli afectate erau în funcțiune, altele au fost transformate ca adăposturi.

De la începutul anului 22 de școli au fost deja bombardate, dintre care aproape jumătate în ultimele 3 zile. Salvați Copiii și partenerii locali continuă să verifice informațiile despre atacuri, care ar fi fost lansate în cea mai mare parte în orele școlare. Cel puțin trei profesori au fost uciși, în timp ce alți zeci de copii și cel puțin șapte profesori au fost răniți.

Fata care și-a pierdut viața în atac a fost împușcată în afara școlii în timp ce a încercat să părăsească clădirea care a fost bombardată. Într-o altă școală folosită ca refugiu din populația strămutată, 4 persoane au fost ucise în urma atacurilor și 15 rănite, spune „Salvați copiii”.

Citește și Coronavirus, China cere băncilor să sterilizeze bancnotele

“Școlile ar trebui să fie locuri sigure în care copiii să învețe și să se joace, chiar și într-o zonă de conflict. Bombardarea școlilor și grădinițelor folosite în scopuri civile este o crimă de război”, a declarat Heba Morayef, directorul Amnesty International pentru Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

“La nouă ani de la începerea crizei, guvernul sirian continuă să manifeste un dispreț profund pentru legile războiului și viața civililor. Atacurile asupra școlilor fac parte dintr-o politică sistematică de atacuri asupra populațiilor civile și constituie infracțiuni împotriva umanitate și crime de război “, a subliniat Morayef.

“Solicităm forțelor siriene și ruse să pună capăt tuturor atacurilor îndreptate împotriva civililor, atacurilor nediscriminate și a altor încălcări grave ale drepturilor omului. Cei care au comandat sau au comis crime de război ar trebui să fie aduși în fațajustiției” .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.