Siria, anunțul miliției: “Conquer Baghouz, ISIS este învins”

Potrivit purtătorului de cuvânt susținut de SUA al “Forțelor Democrate Siriene”, Califatul a fost eradicat din teritoriul sirian

“Forțele democratice siriene”, milițiile kurde sprijinite de SUA, au anunțat că au eliberat cetatea Baghouz, ultima zonă a țării care a rămas sub control ISIS. Mustafa Bali, purtătorul de cuvânt al miliției, a scris că “Baghouz este liber și am câștigat victoria militară împotriva califatului”. Cu câteva ore mai devreme, chiar și președintele american, Donald Trump, anunțase înfrângerea definitivă a ISIS în Siria.

Bali a subliniat apoi că ISIS, care a reușit să se extindă în ultimii ani pentru a cuceri o mare parte a țării și a Irakului învecinat, este acum complet eradicată. Cu toate acestea, Forțele Democrate Siriene vor continua “să lupte împotriva rămășițelor grupurilor extremiste până când vor fi complet eliminate”.

“În această zi, a încheiat purtătorul de cuvânt, comemorăm mii de martiri ale căror eforturi au făcut posibilă victoria”. Forțele pro-kurziste au ridicat deja steaguri galbene în Baghuz pentru a sărbători victoria.

Te-ar putea interesa și Copiii sirieni visează să moară, să ajungă în rai și să nu mai sufere. Raportul Salvați Copiii

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.