Siria: alti 12 copii au murit din cauza bolilor si a saraciei in taberele de refugiati

Siria: alti 12 copii au murit din cauza bolilor si a saraciei in taberele de refugiati

253 de minori și-au pierdut viața din cauza bolilor și a sărăciei în taberele  de refugiați din Siria în ultimele trei luni: multe dintre victime sunt nou-născuți.

Tragedia războiului din Siria continuă să provoace sute de victime chiar și în rândul copiilor

Potrivit Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, peste 250 de copii și-au pierdut viața în ultimele trei luni. Mulți sunt nou-născuți care au murit din cauza bolii și a foametei într-o tabără de refugiați aglomerată din Siria de Est, la granița cu Irak.

 

Potrivit Observatorului, în ultimele câteva zile au murit alți doisprezece copii în tabăra de la al Hol. Din ianuarie până în prezent, potrivit Ondus, 253 de copii au murit , mulți din ei fiind sugari sau având doar câteva zile de viață.   În tabăra al Hol sunt adunate mai mult de 70 mii de persoane, care provin mai ales din zonele din Siria de sud-est până în februarie controlate de ISIS și implicate în ofensiva kurdă-americană în zona dintre granița dintre Eufrat și Irak.

 

Între timp, luptele continuă și cel puțin 11 persoane au fost ucise în ultimele 24 de ore în regiunea Aleppo, în nordul Siriei. Acest lucru a fost raportat de către agenția guvernamentală siriană Sana și Observatorul sirian, potrivit căruia milițiile antiguvernamentale au lansat ieri focuri de artilerie împotriva cartierelor din Alep.

 

Pe măsură ce site-ul specializat The Eyes of War explică,  că,  în ciuda înfrângerii ISIS în Siria, ideologia sa continuă să fie foarte puternică.

 

Califatul “nu este singurul grup inspirat de salafismul jihadist, iar din galaxia jihadistă complexă Al Qaeda, ca succesor al ISIS, ar putea reapărea. Cu rădăcini locale bine stabilite în Siria și Irak, Al Qaeda ar putea exploata golul lăsat de  ISIS pentru a transforma situația în avantajul său, însușindu-și teritoriile abandonate de statul islamic la granița dintre cele două țări “.

Pe scurt, cei care sperau că  odată cu înfrângerea lui Daesh, conflictul sirian se va sfârși, din păcate, va trebui să mai aștepte.

 

Te-ar putea interesa și A incalcat saria: femeie biciuita in public in timp ce numerosi barbati faceau poze si aplaudau

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.