Siria, 6.500 de copii “Isis” printre cei capturați în tabăra Al Hol

Sunt 6500 de copii și reprezintă majoritatea celor peste 9 000 de străini, inclusiv multe femei legate de jihadiști ISIS   care au ajuns în tabăra de refugiați Al-Hol, în nord-estul Siriei.

Un fel de oraș care așteaptă să înțeleagă care va fi soarta sa, a raportat Luqman Ahmi, purtătorul de cuvânt al forțelor kurde, precizând că datele sunt de o săptămână  înainte ca Forțele Democratice siriene (FDS) să anunțe că au  câștigat Baghuz, ultimul bastion al lui Isis, și proclama distrugerea autoproclamatei Califatul.

Potrivit unui raport al Casei Albe, cel puțin o sută de membri principali ai statului islamic au fost uciși din 2017 de către Forțele Democrate Siriene (FDS) în Siria de est. Raportul administrației americane a fost publicat după anunțarea de către FDS a capturării Baghuz, ultima cetate a statului islamic din Siria a cărei cădere pune capăt combatanților la nivel teritorial.

 

Raportul analizează ultimii doi ani de război împotriva statului islamic, realizat de FDS, cu sprijinul Coaliției Internaționale conduse de Statele Unite. Potrivit Washington, din 2017, cu sprijinul  Coaliției au putut elibera peste 50 de kilometri pătrați de teren în statul islamic în Siria, distrugând 60 de obiective strategice și  eliminarea a 100 de lideri proeminenți dell’autoproclamato Califat .

Raportul nu menționează luptătorii statului islamic și ai FDS uciși în luptă. Potrivit Casei Albe, există peste o mie de luptători străini capturați de forțele arabe kurde din 40 de țări.

Te-ar putea interesa și Congresmanul islamic Ilhan Omar îndeamnă să „dezlănțuiească iadul în SUA”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.