Siria, 13 jihadiste franceze au evadat din închisorile aflate sub controlul forțelor kurde

Treisprezece femei jihadiste de naționalitate franceză au evadat din închisorile siriene controlate de forțele kurde. Acest lucru a fost realizat de Centrul de analiză a terorismului (Cat). Printre fugare s-ar număra și Hayat Boumedienne, partenera al lui Amedy Coulibaly, unul dintre autorii atacurilor de la Paris din ianuarie 2015.

O altă creștină minoră a fost răpită. «Forțată să se căsătorească cu răpitorul și să se convertească la islam»

“Aceste lucruri confirmă incapacitatea autorităților locale de a garanta detenția jihadistilor străini  în închisori și lagăre, la în interiorul căruia apar revolte sau încercări de evadare continue “, a declarat Jean-Charles Brisard, unul dintre co-fondatorii Cat.” Principalul risc este dispersarea jihadiștilor, care ar putea consolida rândurile organizațiilor din Siria sau din Irak  sau încercarea de a ajunge pe alte teritorii “, a adăugat Brisard.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter, Instragram  și VK

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.