Singurul om condamnat pentru atentatele din 11 septembrie a spus că a repudiat terorismul și Al Qaeda

Zacarias Moussaoui, singurul bărbat condamnat pentru atacul asupra Turnurilor Gemene din New York din 11 septembrie 2001, a declarat că a respins terorismul și metodele utilizate de Al Qaida și fostul său lider, Osama bin Laden, adică cei responsabili pentru atac . Mulți ani, Moussaoui nu se distanțase explicit de atacatori și de motivele lor și, ba mai mult îi apărase.

Într-o moțiune pentru a solicita o relaxare a măsurilor speciale de detenție la care este supus prezentat unei instanțe federale din Virginia, el a scris: „Declar repudierea lui Osama bin Laden ca un idiot util al CIA și al saudiților. De asemenea, îmi declară opoziția absolută față de orice acțiune teroristă, atac, propagandă împotriva Statelor Unite “. El a adăugat că dorește să „avertizeze tinerii musulmani împotriva înșelăciunii și manipulării acestor jihadiști mincinoși”.

Moussaoui execută șase pedepse cu închisoarea pe viață într-o închisoare de maximă securitate ADX Florence din Colorado, considerată cea mai sigură din Statele Unite , pentru că a contribuit la moartea a mii de oameni în atacul din 11 septembrie 2001. Moussaoui nu a participat la masacru, dar potrivit mărturia lui a făcut parte dintr-o celulă de al Qaida activă în Statele Unite. El a fost condamnat pentru că nu a împiedicat masacrul și a mințit FBI în săptămânile premergătoare atacului.

ISIS, Qardash, posibilul succesor lui Al Bagdad a fost arestat

Leonie Brinkema, judecătorul însărcinat cu procesul Moussaoui, a respins petiția și a spus că Moussaoui ar trebui să depună cererea în Colorado, unde își execută pedeapsa. Moussaoui a contestat refuzul lui Brinkema și a făcut apel la curtea de apel din Richmond, Virginia.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.