VIDEO Singapore, un robot cu patru picioare amintește oamenilor să își păstreze distanțele de siguranță

Un robot cu patru picioare veghează asupra parcului Bishan-Ang Mo Kio din Singapore. Vigilantul tehnologic are un singur obiectiv: a le aminti oamenilor să își păstreze distanțele de siguranță. Robotul, care răspunde la numele Spot , va patrula parcuri, grădini și rezerve naturale gestionate de Consiliul Parcurilor Naționale  și va rătăci prin parcurile municipale. Robotul va transmite un mesaj înregistrat în care va reaminti vizitatorilor parcului să respecte măsurile de siguranță.

Bebeluș ucis de coronavirus la numai 6 săptămâni, este cea mai tânără victimă din Marea Britanie

Spot este echipat cu camere de luat vederi, cu ajutorul căreia va putea estima numărul de vizitatori din parcuri: robotul nu va putea însă să urmărească sau să recunoască persoanele capturate în obiectiv sau să colecteze date personale. Experimentul robotului vigilant din Singapore se va desfășura timp de două săptămâni.

Între timp, așa cum se vede în videoclip, oamenii care văd robotul cu patru picioare se îndepărtează rapid, apoi îl fotografiază sau îl înregistrază, dar strict de la distanță.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.