Singapore, o femeie de 100 de ani s-a vindecat de Coronavirus: povestea lui Kantim

O femeie în vârstă de 100 de ani a supraviețuit Coronavirusului după ce a contractat o pneumonie din cauza virusului killer  din Indonezia , devenind cea mai în vârstă persoană care a învins Covid 19 în țara asiatică. Kantim – acesta este prenumele femeii, a fost internată în urmă cu o lună în Surabaya, cel de-al doilea oraș din Indonezia, pe insula Java, conform raportului The Hindu. Guvernatorul Java de Est, Khofifah Indar Parawansa, speră acum că povestea doamnei Kantim poate oferi rezidenților o dovadă că boala este deosebit de periculoasă pentru vârstnici și pentru cei cu afecțiuni cronice. “Sper că vindecarea ei  îi va motiva pe oamenii în vârstă în această pandemie”, a declarat guvernatorul de stat.

Incendiu de proporții nordul Californiei, 600 de pompieri la fața locului / Video

Născută în 1920, doamna Kantim a fost internată în spital luna trecută după ce a manifestat simptomele și a fost confirmată ulterior că a fost infectată . Fiica femeii, intervievată de BBC, a spus că Kantim s-a vindecat și pentru că „ a arătat disciplină și perseverență .” „În fiecare zi, îi verificam starea de sănătate iar asistentele îmi spuneau mereu că este o femeie foarte puternică și foarte cuminte și că își lua tratamentul. Era foarte motivată să se vindece ” , a spus ginerele, Siti Aminah.

Nu era clar cum Kantin, care a rămas acasă în zilele pandemiei, a contractat virusul.” S-a întâmplat probabil când oamenii din cartier au venit să o vadă pentru că nu nu iese niciodată “, a spus Aminah.

Indonezia , potrivit datelor de la Johns Hopkins University, are mai mult de 26.000 de cazuri confirmate de Covid-19 cu un total de 1613 de decese. Dar cercetătorii estimează că numărul real de infecții și decese este mult mai mare decât bilanțul oficial.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și VK

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.