Singapore, confiscate aproape 10 tone de fildes de elefant

Singapore, confiscate aproape 10 tone de fildes de elefant

Aceasta este cea mai mare cantitate confiscare din istorie. De asemenea au mai fost confiscate și  200 de saci de scale de pangolină, un tip de furnicar supus traficului ilicit frecvent

Este pentru prima în istorie dată când 9,7 tone de fildeș sunt confiscate. Acesta este echivalentul colților de aproximativ 300 de elefanți, pentru o valoare estimată de aproape 13 milioane de dolari. Sa întâmplat în Singapore, unde oficialii au reușit să intercepteze mai multe containere din Congocare se îndreptau spre Vietnam.

 

Împreună cu fildeșul, au fost păstrate peste 200 de saci care conțin scale de pangolină, o specie de furnicar considerată a fi printre cele mai traficate mamifere din lume, datorită pielii sale utilizate frecvent pentru medicamente din Asia. “Animalele în cauză – a spus Consiliul parcurilor naționale – sunt protejate de Convenția privind comerțul internațional cu specii pe cale de dispariție”.

De Andreea Sas

Te-ar putea interesa și Grav accident intre doua avioane de turism la granita dintre Italia si Franta soldat cu victime

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.