Sindromul Kawasaki, 100 de cazuri în New York: „situație tulburătoare”

Până la acestă oră s-au înregistrat  cel puțin o sută de cazuri printre copiii din statul New York care suferă de sindromul inflamator rar, similar cu cel al Kawasaki despre care se crede că este legat de coronavirus . Anunțul a fost făcut de guvernatorul Andrew Cuomo, precizând că trei dintre ei, respectiv 5,7 și 18 ani, au murit .

Guvernatorul a explicat că jumătate din cazuri s-au înregistrat minori între 5 și 14 ani și că doar în orașul New York sunt 52 . Reiterând alarma infecțiilor în rândul tinerilor mereu expuși riscului, a spus că „ aceasta este o situație foarte tulburătoare ”.

Coronavirus și boala Kawasaki: o formă a bolii care pune la risc sănătatea copiilor

Chiar și primarul orașului, Bill de Blasio, a intervenit în această problemă explicând că vor fi verificate alte 10 cazuri. Conform celor spuse, din aceste 62 cazuri totale (52 + 10 în curs de evaluare), 25 au fost pozitive pentru coronavirus și alte 22 au avut anticorpii pentru infecție. Ceea ce ar însemna că înainte de efectuarea testului au contractat virusul. Față de această situație, primul cetățean a îndemnat părinții să contacteze pediatrii în cazul în care copiii prezintă anumite simptome. Acestea includ febra persistentă, erupții cutanate, dureri abdominale și vărsături.

Coronavirus, expertul: „Epidemia nu se va încheia anul acesta”

În comparație cu ceea ce s-a întâmplat în anii precedenți, Statele Unite și Europa se confruntă aparent cu un număr mai mare de copii care suferă de sindromul Kawasaki.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.