Sicrie cu persoane decedate au fost descoperite intr-un depozit din Italia

Sicrie cu persoane decedate au fost descoperite intr-un depozit din Italia

O cooperativă socială din Alta Valsugana, în Trentino, a ajuns să fie vizată de carabinierii NOE ( nucleul operativ ecologic) și de procuratura din Trento, după descoperirea a 27 de sicrie care conțineau rămășițe umane din numeroasele cimitire din regiunea Veneto într-un depozit din comuna Scurelle.

 

 

Din documentele administrative și de mediu confiscate în timpul anchetei, anchetatorii cred că în ultimele câteva luni mai mult de 300 de corpuri au trecut prin depozitul din comuna Scurelle. În loc să aducă cadavrele de la cimitire la crematorii  așa cum erau planificate, cooperativele – aceasta ar fi acuzația – le-ar fi depus în depozi unde rămășițele  decedatului ar fi fost scoase din sicriul de lemn și zinc, băgate în pungi de nylon și ulterior  plasate în cutii de carton.

 

Odată sigilate, erau trimise la crematoriu.

 

Sicriele, pe de altă parte, după ce au fost tăiate și separate de părțile metalice, ar fi fost trimise spre eliminare în centrele locale. Această metodă de gestionare – anchetatorii susțin – ar fi permis cooperativei Alta Valsugana să obțină un avantaj economic datorită costurilor reduse de incinerare, estimate la aproximativ 400 de euro pe corp.

 

Ipotezele infracțiunii, examinate de procurorul public din Trento, sunt de dispreț de cadavru și de gestionarea ilegală a deșeurilor. Depozitul  este confiscat.

Agenții Poliției Locale, după ce au observat că în interiorul depozitului, aparent într-o stare de neglijență, erau oameni care lucrau aceștia nu au dat nicio declarație despre ce anume se ocupau,  având în vedere că în interiorul depozitului era un miros și un aer de nerespirat.

 

 

Într-o stare de degradare generală,  au fost identificate 24 de sicrie care conțineau cadavre din diferite cimitire din Veneto, stivuite una peste alta, în timp ce alte 3 cutii de zinc erau deschise pe podea.

Te-ar putea interesa și Iubita unui roman din Italia, disparuta de cateva zile a fost gasita fara viata pe marginea unui rau

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.