Și voi pupați și mângâiați puii și găinile? Nu o mai faceți, sunt purtători de salmonella !

Pupăturile și mângâielile puilor, găinilor, rațelor și gâștelor din grădini au provocat o epidemie de salmonella în SUA.

Modul de a trata aceste animale ca pe oameni provoacă riscuri grave. Peste 1000 de persoane au fost infectate încă de anul trecut, 25% din cazuri sunt copii sub vârsta de cinci ani, 175 de spitalizări și un  deces. Acestea sunt datele Centrelor de Control și Prevenire a Bolilor (Cdc). Acest mod foarte afectuos de a avea grijă de păsările din curte, fără a se spăla pe mâini, este cauza principală a transmiterii bacteriei salmonella.

Spălați puiul înainte de a-l găti? NU o mai faceți! ”Bacteriile se răspândesc mai ușor”

Începând cu 19 iulie, alte 235 de cazuri noi au fost confirmate în 49 de state și două persoane au murit, în Texas și Ohio.

Experții Cdc sugerează, celor care dețin aceste animale, să le țină în aer liber și să se spele mereu pe mâini după manipularea lor, dar mai ales „să nu le sărute sau să-și frece penele pe fețe, pe gură și pe nas”.

De Ana Moldovan

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.