Și tu vorbești singur? Stai liniștit, este un semn de inteligență! O spune psihologul

De multe ori vorbitul de unul singur este asociat cu nebunia, dar este total greșit. Vorbitul de unul singur este un fel de discurs auto-regizat….

Cu toate acestea aproape toți o facem , mai ales când nu este nimeni în lângă noi să ne audă. Vorbitul de unul singur nu este un semn al singurătății sau a celor izolați. Pentru multe persoane este o modalitate de a se organiza sau de a clarifica propriile idei. Cu cât persoanlitatea est mai extrovertită, cu atât dialogurile interioare sunt mai frecvente.

În opinia psihologului Isabel Larraburu, persoanele care exprimă o mulțime de idei și stări emoționale au nevoie mai multe stimulente pentru a-și găsi echilibriul persoanal. Dacă sunt obligați prin anumite împrjurări să fie singuri, atunci încep să vorbească singuri,  cu animalele sau plantele din jurul lor.

Este normal să vorbești singur

Dezvolatarea acestui discurs face parte dintr-un proces natural. Unul dintre aspectele care pot distinge copiii și adulții  nu etse la prezența sau absența acestui discurs, dar odată cu trecerea timpului acest discurs devine unul interior și mai puțin exterior…. Un discurs care devine mai de grabă un mormăit sau șoptit , în loc de o voce puternică.

Maroc, tânără condamnată la un an pentru avort ilegal și „sex în afara căsătoriei”

Știința, prin cercetările și descoperirile ei, ne-a ajutat să nu mai credem că cine vorbește singur este nebun ci ei au ajuns la capacitatea de a-și organiza mult mai bine planurile, a-și pune în practică ideile și au mai mult succes în viață.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.