Și tu lași cutiile de conservă deschise în frigider? Nu o mai fă!

Inutil să spunem că fiecare dintre păstrăm resturile de mâncare în frigider, foarte des folosindu-ne de cutii de conserve deschise. Este un obicei des întâlnit totuși, ar putea ascunde anumite riscuri. Potrivit unui studiu, de fapt, este un obicei oarecum dăunător.

Se pare că, de fapt, alimentele deja gătite ar putea fi contaminate de microorganismele prezente în aer. Dacă vorbim despre cutii de conserve, pericolele sunt chiar și mai multe.

Citește și : Știați că ciocolata conține mulți gândaci morți?

Pe lângă contaminarea cauzată de contactul cu aerul,  alimentele păstrate în cutii de aluminiu sunt susceptibile de a fi contaminate de ftalat. Ftalații sunt o substanță prezentă în aluminiu care, conform unor studii științifice, ar putea favoriza apariția cancerului.

Pe scurt, păstrați resturile alimentare, dar faceți-o corect! Da în plastic și sticlă, atâta timp cât sunt întotdeauna perfect sigilate!

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.