Și totuși, în cea mai mare piață din Indonezia, vânzarea liliecilor este în plină activitate

Coronavirusul provine, probabil  de la lilieci, de pe piețele de animale din provincia Wuhan, cel mai puternic lovit de pandemie. De la izbucnire, așa-numitele „ piețe umede” au fost interzise, ​​însă Tomohon – cea mai cunoscută piață din Indonezia – mai are încă lilieci în meniu. Da, liliecii, șobolanii, șerpii și șopârlele capturate în pădurile insulei Sulawesi care  astăzi sunt măcelărite și oferite consumatorilor .

Piețele de animale vii ar trebui îmbunătățite, nu închise, spune OMS

Ani de zile, iubitorii de animale și activiștii pentru protecția faunei sălbatice au cerut autorităților să închidă piața extremă din Tomohon. Iar pandemia Covid-19 adaugă încă un motiv pentru a pune presiune asupra autorităților pentru a interveni. Se crede că virusul Sars (sindromul respirator acut sever), care a ucis 800 de persoane în întreaga lume, a avut originea în lilieci înainte de a se răspândi la alte animale într-o piață din China și, în cele din urmă, infectând bărbat în 2002. De aceea, China a ordonat închiderea tuturor piețelor sale de animale sălbatice după epidemia de Wuhan din decembrie.

Coronavirus, OMS Europa: „Al doilea val de epidemie ar putea fi și mai rău”

Indonezia, a patra din lume în rândul populației, a recunoscut cu greutate amenințarea Coronavirusului. De la începutul săptămânii trecute s-au  înregistrat 15.438 de cazuri și 1.028 de decese , a doua țară în clasifica numerelor de decese în Asia de Est după China.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.