Și-a salvat copiii de la un incendiu și nu a salvat tabloul liderului Kim Jong-un: mama riscă să ajungă la închisoare

O mamă nord-coreeană riscă să ajungă într-un fel de gulag (sau lagăr ) după ce și-a salvat copiii de la un incendiu în casa lor, fără să-și facă griji să salveze portretelor liderilor țării. Pare absurd, dar este realitatea. Statul  impune fiecărei case să afișeze tablouri ale foștilor săi lideri Kim Jong-il și Kim Il-sung – tatăl și bunicul lui Kim Jong-un . Și când te gândești  că regimul trimite chiar inspectorii în casele oamenilor pentru a se asigura că fiecare familie are tablourile bine expuse la vedere.

„Practic este o crimă să nu te îngrijești de tablouri”, iar acum se pare că o mamă este în pericol de a fi trimisă într-un lagăr de concentrare pentru că nu a salvat tablourile prezidențiale din incendiu. Potrivit unor surse locale, incendiul a izbucnit într-o casă împărțită de două familii din județul Onsong din provincia Hamgyong de Nord, lângă granița cu China. Se înțelege că părinții (din ambele grupuri familiale)  la ora respectivă  s-au grăbit să-și salveze copiii. Dar, în haos, una dintre familii nu a salvat poretele și au pierit în incendiu.

Citește și La zece ani de la cutremur, toată lumea a uitat de Haiti: peste 220 de mii de morți și 300 de mii de răniți

 

Acum, mama este anchetată de Ministerul Securității Statului, a declarat o sursă locală pentru ziarul South Korea Daily NK. Prin urmare, nu poate avea grijă de copiii ei care sunt internați în spital sau să primească antibiotice pentru arsuri : „Mama va putea avea grijă de copiii ei, după ce autoritățile vor termina investigațiile”.
Nord-coreenii care salvează portretele lui Kim (ale tatălui și bunicului său) de inundații și incendii sunt considerați eroi, mai ales dacă mor în încercând să salveze tablourile.  Jun Yoo-sung, care a fugit din țară în 2005, a amintit de un incident similar într-un interviu din 2015. „Într-o casă incendiată, s-a descoperit că un copil a murit ținând acele portrete în mână. Desigur, aceste incidente sunt folosite pentru propaganda nord-coreeană “.

Și să gândești că există chiar reguli foarte precise și stricte cu privire la modul în care tablourile ar trebui atârnate.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.