Shi Zhengli: cercetătoarea care a secvențiat coronavirusul, a …dispărut!

Se adâncește din ce în ce mai mult misterul dispariției lui Shi Zhengli, cercetătoarea care, după descoperirea primelor cazuri de coronavirus, reușise să identifice și să deblocheze codul genetic al infecției. Totuși, timp de o săptămână, în timp ce întreg globul era infectat, China ar fi ascuns aceste informații și ar fi împiedicat-o  să divulgă descoperirea sa. De ea, acum nu se mai știe nimic…i s-au pierdut urmele.

Coronavirus, declarația unei doctorițe de la spitalul din Wuhan: „Am dat alarma pe 30 decembrie, dar a fost pedepsită”

Cercetătoarea lucra  în laboratorul din Wuhan și era numită ”Bat Women” având în vedere studiile sale multiple pe aceste animale și virusurile pe care le transmit. În decembrie, după ce a descoperit că ceea ce se răspândea în provincia Hubei era ceva asemănător lui Sars, a reușit în timp record să constate că era 96% identic cu un virus găsit în liliecii din Yunnan.

Covid-party, nebunia care ia amploare în SUA

Dar s-ar părea că directorul a trimis un e-mail prin care îi interzicea divulgarea cercetării. O avertizare pe care nu a respectat-o, publicând un raport științific în care a explicat descoperirea coronavirusului pe 14 ianuarie. Cu doar șase zile înainte, Beijingul a dezvăluit lumii descoperirea.

Nu mai există nicio urmă de Shi, iar ultimele sale cuvinte sunt cele într-un  interviu pe 11 martie acordat Scientific American: ”Ar putea proveni  din laboratorul nostru iar acest lucru  este o adevărată povară, nici nu mai pot închide ochii noaptea” . După lansarea suspiciunii că poate totul a pornit din acel loc, de cercetătoare nu se mai știe nimic.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.