Shakespeare, o ediție foarte rară a celei mai recente lucrări „The Two Noble Kinsmen” a fost descoperită în Spania

Shakespeare. Descoperire extraordinară pentru istoria literaturii și a teatrului. Un profesor a găsit o ediție foarte rară a „The Two Noble Kinsmen”, ultima lucrare scrisă  de William Shakespeare , publicată  în 1634. Grandioasa descoperire a avut loc la Salamanca, Spania.

William Shakespeare este cu siguranță unul care nu are nevoie de prezentare. Cel mai cunoscut scriitor din Marea Britanie și unul dintre cei mai apreciați dramaturgi din lume, ale cărui opere au fost studiate și interpretate în teatre de secole. Și chiar … a fost găsit întâmplător. Așa s-a întâmplat cu profesorul canadian John Stone, profesor de filologie la Universitatea din Barcelona. În timp ce căuta documente despre filosoful Adam Smith în biblioteca Real Colegio de Escoceses din Salamanca, profesorul Stone a dat peste ceva extrem de valoros.

Citește și Nu reușește să facă pipi în oliță, tatăl vitreg ucide fetița de 2 ani lovind-o de 60 de ori

Nu Hamlet, Othello sau Romeo și Julieta, ci o primă ediție a ultimei opere scrise de Shakespeare: „The Two Noble Kinsmen”. După cum explică National Geographic Spain, descoperirea este excepțională, deoarece lucrările lui Avon’s Bard nu erau reprezentate în Spania înainte de secolul al XVIII-lea (100 de ani după moartea lui Shakespeare), astfel încât descoperirea unei ediții a 17-a face totul mai unic  și emoționant. „The Two Noble Kinsmen” este ultima lucrare cunoscută a lui William Shakespeare, scrisă împreună cu John Fletcher, prietenul și succesorul său, în 1613.

Shakespeare a murit trei ani mai târziu, în timp ce tragicomedia a fost publicată în 1634.

Potrivit profesorului John Stone, este cea mai veche lucrare a lui Shakespeare care a fost găsită vreodată în Spania. Ipotezele din acest moment sunt două: fie a făcut parte din colecția de cărți a unuia dintre studenții Colegiului Regal al vremii, care a mers la bibliotecă după moartea sa, fie a ajuns la cererea lui Hugh Semple, primul rector al colegiului catolic. În orice caz, descoperirea ei fortuită reprezintă un moment istoric și de neuitat.

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.