Sfârșitul Coronavirusului? Iată data exactă conform unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Singapore

O echipă de cercetători de la Universitatea din Singapore a analizat datele curbei epidemiei din întreaga lume și au emis ipoteza datei la care se va încheia pandemia de Coronavirus. Deși există nenumărate informații necunoscute  cu privire la pandemia Coronavirus și boala pe care o implică, în momentul de față  nu este posibil spus cu certitudine care va fi durata acestuia, nici când va fi găsit un vaccin sau chiar dacă se va găsi un medicament capabil să contrasteze simptomele acute . Majoritatea experților consideră că va trebui să obișnuim cu virusul până la găsirea unui vaccin .

Africa afectată de trei dezastre în același timp: coronavirus, inundații și invazie de lăcuste

Cu toate acestea, există studii statistice care încearcă să presupună o dată în care în sfârșit acestă pandemie, cel puțin în ceea ce privește prima undă de infecții. Una dintre acestea a fost realizată la Universitatea de Știință și Tehnologie din Singapore și ia în considerare tendința curbei de contagiune din diferitele țări ale lumii. Utilizând ca criteriu de bază un curs de infecție similar și, prin urmare, aproximativ, pentru toate națiunile, cercetătorii au presupus datele la care fiecare țară va fi liberă de Covid-19.

Conform rezultatelor obținute de cercetătorii din Singapore , de exemplu, în țara asiatică pandemia va fi învinsă temporar până în iulie viitor iar  Italia pe  12 august. În Marea Britanie ar trebui să se  aștepte până pe 30 septembrie, în timp ce în SUA chiar și la 11 noiembrie. În mod clar, aceste date trebuie privite cu atenție, având în vedere că este o ipoteză bazată pe statistici.

Un primar s-a prefăcut mort după ce a încălcat restricțiile și s-a dus la chefuit

Aceiași autori ai studiului invită oamenii să ia rezultatele studiului cu precauție: „Modelul și datele reale sunt complexe, schimbătoare pentru fiecare națiune iar previziunile sunt incerte. Un optimism excesiv bazat pe prezicerea unei date de încheiere a pandemiei poate fi dăunător, deoarece poate duce la pierderea disciplinei și controlului, ceea ce duce la o inversare a virusului și a infecției, iar acest lucru trebuie evitat. ”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter, Instragram  și VK

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.