Serbia, lacul inundat de deșeuri: mai mult plastic decât apă / video

O barcă navighează în apele lacului Potpecko din Serbia invadată de gunoi. Tone de deșeuri care de zile întregi au fost aruncate în mod constant..macarale și camioane încărcate cu gunoi parcate pe mal. Resturi de plastic, metale ruginite, trunchiuri de copaci și chiar un sicriu, transportate aici, printre munții acoperiți de zăpadă, la poalele centralei de lângă râul care alimentează barajul.

Responsabilul cu gestionarea lacului explică faptul că în această zonă, care deservește cinci municipalități dintre Serbia și Muntenegru, ajung 45.000 de tone de deșeuri în fiecare an.

Ecologiștii au avertizat că, deoarece majoritatea depozitelor de deșeuri nu sunt gestionate corespunzător, materialele toxice ajung în râuri, amenințând ecosistemele și viața sălbatică. Bosnia a raportat, de asemenea, o acumulare de deșeuri care pune în pericol barajul hidroelectric de pe Drina, lângă orașul estic Visegrad.

Râul Lim este unul dintre afluenții Drinei, care curge de-a lungul graniței dintre Serbia și Muntenegru. În timp ce națiunile balcanice încearcă încă să se refacă după războaiele din anii 1990, problemele de mediu sunt adesea trecute cu vederea.

Jugoslav Jovanovic, de la compania de stat sârbă Srbijavode, care gestionează sistemul de apă din țară, atribuie problema deșeurilor „neglijării și lipsei noastre de îngrijire”. Și există și alte urgențe de mediu, cum ar fi nivelurile periculoase de poluare a aerului în multe orașe. Toată lumea este de acord cu importanța găsirii soluțiilor „instituționale și sistematice” pentru poluare, mai ales dacă se speră la aderarea la UE.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.