Secretul longevității descoperit într-un vierme mic: vom trăi până la 500 de ani?

Secretul longevității descoperit într-un vierme mic.  Un grup de cercetători au reușit să prelungească viața unei specii de animale de cinci ori, crescând speranța de viață cu 500% .

Experimentele au fost efectuate de către biologi în Mount Desert Island Biological Laboratory și Buck Institute for Research on Aging , in colaborare cu Universitatea din Nanking, pe unele exemplare din Caenorhabditis elegans , un nematod adesea folosit pentru a studia cauzele și mecanismele ” îmbătrânirii ”, deoarece împart  multe din gene cu oamenii.

Acest vierme mic non-parazitar, cu o lungime mai mică de zece centimetri, trăiește în medie trei sau patru săptămâni, dar cercetătorii, acționând asupra ADN-ului său, au reușit să-l facă să supraviețuiască  timp de 14 săptămâni.

Citește și Incendiile din Australia: tone de mâncare aruncată de avioane pentru animale flămânde

Biologii au lucrat în special pe două gene, DAF-2 și RSKS-1, descoperind că o mutație care îi afectează este capabilă să acționeze sinergic asupra longevității , prelungind viața unei specii de animale de până la cinci ori .

Datorită acestei descoperiri, vom trăi și noi până la 500 de ani? Cel mai probabil nu (sau nu încă), dar rezultatele studiului, publicate în revista Cell Reports , deschid  noi  orizonturi pentru a crea medicamente și tratament anti-îmbătrânire eficiente .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.