Se întâmplă odată la 100 de mii de sarcini: o fetiță s-a născut fără mâini și fără picioare

Fetița a fost diagnosticată cu o afecțiune congenitală recesivă , numită Tetra-Amelia. Un caz extrem de rar: o mamă din satul indian Sakla, în Sironj Tehsil, Vidisha, Madhya Pradesh a născut pe 26 iunie o fetiță fără mâini și fără picioare.

Dr. Suresh Aggarwal, medicul pediatru la Spitalul Rajiv Gandhi Smriti, Sironj, unde a născut mama a declarat potrivit Mirror,  că bebelușul este perfect sănătos.

Sindromul Tetra-Amelia este o tulburare genetică cauzată de mutații ale genei WNT3 și este extrem de rară. Conform Bhopal CMHO și medicul pediatru Prabhakar Tiwari, sindromul afectează unul din 100.000 de nou-născuți. El a spus că acesta este primul caz de acest fel din cariera sa.

Oroare în Columbia! Șapte soldați au violat o fetiță de numai 12 ani: arestați

Într-un studiu realizat în 2011 de dr. Eva Bermejo-Sanchez, de la Centrul de Cercetare privind Anomaliile Congenitale (CIAC) de la Institutul de Sănătate Carlos III din Spania, arată că tulburarea apare la aproximativ una din fiecare 71.000 de sarcini. În multe dintre aceste cazuri, plămânii bebelușilor sunt slab dezvoltați ceea ce face dificilă sau imposibilă respirația.

Potrivit aceeași surse, medicii au declarat că fetiței   i se vor face alte analize pentru a verifica dacă organele sale interne s-au dezvoltat corect.

fetita fara maini si picioare

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.