Se îngroaşă gluma! România a devenit o ţintă de război pentru Rusia

Se îngroaşă gluma!

Ministerul Apărării din Rusia a anunțat joi că Statele Unite ar trebui să distrugă sistemele de lansare destinate apărării antirachetă MK-41 amplasate în România pentru a permite reîntoarcerea la Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare, denunțat zilele trecute.

Rusia spune că Washingtonul ar trebui să distrugă, de asemenea, dronele de atac, din același motiv.

Ministerul a mai transmis că a convocat atașatul militar al ambasadei SUA să-i înmâneze o notă care să conțină cererea Moscovei.

Rusia a suspendat Tratatul privind intermedierea forțelor nucleare (INF) în acest week-end, după ce Washingtonul a anunțat că se va retrage în șase luni dacă Rusia nu renunță la încălcarea prevederilor din tratat.

Moscova a negat întotdeauna că ar fi încălcat tratatul existent din epoca Războiului Rece.

Reacţie a MAE român, prin vocea ministrului Meleşcanu

La scurt timp după anunțul Moscovei, ministrul Teodor Meleșcanu a declarat că vineri va pregăti un răspuns adecvat, alături de aliații din NATO.

În plus, Teodor Meleșcanu nu exclude să îl convoace la MAE pe ambasadorul rus, pentru explicații pe această temă.

Meleșcanu consideră că actuală solicitare a Moscovei legată de scutul de la Deveselu..

„Este una din modalitățile prin care Federația Rusă caută argumente prin care să își justifice producția de rachete supersonice care creează un pericol real, și nu vorbesc doar pentru România. Rază lor de acțiune merge până în zonă Germaniei”, scrie realitatea.net

Nu este prima dată când Rusia şi-a exprimat nemulţumirea faţă de baza de la Deveselu, ceea ce ar reprezenta o ameninţare directă pentru securitatea sa.

Putin chiar a afirmat că România a devenit o ţintă de război pentru Rusia

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.