Se deschide prima școală pentru transgender în Bangladesh: „Gratuită și fără limită de vârstă pentru înscriere”

În Bangladesh , procesul de integrare a comunității transgender continuă . De fapt, în capitala Dhaka, a fost deschisă prima școală dedicată exclusiv persoanelor trans, unde vor fi predate valorile islamice și materiile profesionale.

Școala, după cum relatează Independent, este un seminar  cu finanțare privată, este gratuită și nu are limită de vârstă pentru înscriere. Secretarul pentru educație și formare al seminarului, Mohammad Abdul Aziz Hussaini a declarat pentru BBC:

„Faptul că cineva are sau nu al treilea sex,  este identificat la o vârstă destul de matură. De aceea nu am stabilit limite de acest tip ». Țara în 2018 a identificat persoanele trans ca al treilea gen printr-un amendament, care le conferă dreptul de a vota și de a candida. Cu toate acestea, comunitatea, numită local “Hijra”, a trebuit să se confrunte cu acest blocaj de secole: meseria tradițională a fost să danseze și să cânte la nunți și zile de naștere, fără a exclude cerșetoria și prostituția.

Citește și Oroare în Mexic, doi băieți torturați și dezmembrați: cadavrele ascunse într-un cărucior de supermarket

Un elev al Dawatul Islam Tritio Linger Madrasa, sau școala islamică de genul al treilea, a explicat că majoritatea comunității trans era analfabetă și nu avea nicio oportunitate de muncă:

„Nimeni nu vrea să ne angajeze. Dacă am fi avut o educație, am fi putut lucra undeva. Nu există un sistem de învățământ. Acesta este motivul pentru care facem tot ceea ce au făcut strămoșii noștri și câștigăm bani dansând și cântând. Când mi-am dat seama că sunt o persoană transgender, toată lumea din școală mă ura, se temea, mă critica. De aceea nu am mai studiat ».

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.independent.co.uk/news/world/asia/bangladesh-trans-school-madrasa-b1641399.html

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.