Scriitorul spaniol Carlos Ruiz Zafon a murit: avea 55 de ani

A murit scriitorul spaniol Carlos Ruiz Zafon , autor al unor bestseller precum „Umbra vântului”, informat editorul.

Avea 55 de ani. Ani de zile, a suferit de cancer de colon și a murit la casa sa din Malibu, Los Angeles, unde locuia din 1993, a anunțat editura Planeta. În noiembrie 2016 terminase marele său proiect literar: o tetralogie care a început cu „Umbra vântului” și s-a încheiat cu „Labirintul spiritelor”. Considerat cel mai citit autor în spaniolă după Cervantes, cu „Umbra vântului” Zafon a fost publicat în peste 15 milioane de exemplare și o sută de ediții.

Scriitorul a început o carieră literară în 1993 cu o serie de cărți pentru copii și adolescenți, printre care „Prințul ceții”. Înainte de a deveni un scriitor de succes, Carlos Ruiz Zafon a fost educator. În 2001 a debutat în ficțiunea pentru adulți cu cel de-al cincilea roman, „ Umbra vântului” , care lansat   în Spania, a cucerit apoi culmile clasamentului literar european, devenind un adevărat fenomen literar.

Anonymous dezvăluie o altă versiune al morții prințesei Diana

„Umbra vântului” a vândut peste 8 milioane de exemplare în toată lumea.  Romanul a fost tradus în mai mult de 36 de limbi și a obținut numeroase premii internaționale, inclusiv Premiul Barry pentru cel mai bun roman de debut din 2005.

Printre cele mai cunoscute fraze ale sale amintim: „Fiecare carte, fiecare volum are un suflet, sufletul celor care au scris-o și sufletul celor care au citit-o, al celor care au trăit și care au visat datorită ei . De fiecare dată când o carte își schimbă proprietatea, de fiecare dată când un aspect nou își atinge paginile, spiritul său câștigă putere “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.