Scriitorul care a prezis Covid-ul: „Iată cele mai grave 3 amenințări la care este supusă planeta”

David Quammen , divulgatorul științific și scriitorul care a devenit celebru odată cu publicarea cărții Spillover care a prezis pandemia de coronavirus , vorbește astăzi despre alte trei amenințări la care este supusă planeta noastră. Autorul care a „profețit” Covid-ul, într-un interviu cu Paolo Giordano (Corriere della Sera), arată cu degetul către un ecosistem compromis.

Quammen a respins întotdeauna rolul de oracol : „Dacă au existat profeți, au fost oamenii de știință cu care am vorbit. Ei au fost cei care mi-au explicat că liliecii găzduiesc multe coronavirusuri care sunt potențial periculoși pentru oameni, că acești lilieci sunt importanți pentru ecosisteme și ar trebui lăsați în pace. Și eu doar i-am am ascultat ”, spune el în interviu.

Citește și „Va fi un an de suferință”, profeția Babei Vanga pentru 2021

Și reiterează că există cele mai grave trei amenințări la care este supus Pământul și, prin urmare : „Dispariția biodiversității, a noilor agenți patogeni și a schimbărilor climatice. Nu sunt una cauza celeilalte, ci sunt conectate ”. Și sub amenințarea altor pandemii scriitorul adaugă: „Da, Covid-19 este pandemia pe care am menționat-o în cartea mea Spillover. Dar atenție, nu este ultima. Vor mai fi și altele și trebuie să fim mai pregătiți decât am fost de data aceasta ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.corriere.it/sette/attualita/20_dicembre_28/david-quammen-spillover
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.