Scrie o teză invizibilă, studentă de 19 ani, premiată cu cea mai mare notă

Scrie o teză invizibilă, studentă de 19 ani, premiată cu cea mai mare notă

O studentă japoneză s-a prenzetat în fața  profesorului o foaie complet goală și a primit cea mai mare. Pentru cursul de istorie ninja de la Universitatea Mie din Japonia, Eimi Haga, în vârstă de 19 ani, a trebuit să scrie o poveste creativă despre vizitarea muzeului Ninja din Igaryu.

Pentru a distinge munca sa de cea a celorlalți studenți, Haga a decis să recurgă la „aburidashi”, o tehnică ninja antică care constă în înmuierea unei bucăți de soia înainte de a o zdrobi și a o strecura printr-o cârpă. Apoi, extractul este amestecat cu apă  pentru a obține consistența tipică a cernelii care odată uscată pe hârtie dispare. Dar, dacă foaia este încălzită, cuvintele ies la suprafață.

O mamă de 72 de ani a fost lăsată să moară de fii ei într-un pat plin de excremente și urină

Pentru a evita ca munca ei aparent „goală” tânăra a aruncat teza în coșul de gunoi. Pe bucata de hârtie se citea o singură frază:  „încălzește hârtia”. Modesta tânără de 19 ani a dorit să sublinieze  că, ”conținutul nu era fost nimic special”, dar ea speră că profesorul îi apreciază creativitatea. Și așa a fost: „Am văzut atât de multe scrise cu cod, dar niciodată unul făcut în aburidashi”, a spus profesorul Yuji Yamada BBC:

”Când am încălzit hârtia peste soba cu gaz din casa mea, cuvintele au apărut foarte clar și m-am gândit „Bine făcut!” ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.