Sclavia modernă: Top 10 țări din lume în care sunt exploatați cei mai mulți copii și adulți

Sclavia, nu face parte din istoria trecutului și este presentă în multe forme în rândul populației.  Un raport recent al Fundației Walk Free, o organizație pentru drepturile omului, a estimat că 35,8 milioane de persoane sunt înrobite în întreaga lume. Alte 10 țări dețin 70% din procentul total.

În unele țări, numărul de sclavi este deosebit de ridicat.

Cinci țări reprezintă doar 61% din totalul celor care trăiesc în sclavia modernă, iar 70% din persoanele înrobite trăiesc în 10 țări. India este țara care găzduiește cel mai mare număr de sclavi, peste 14 milioane.

Cele mai triste top 10 tări :

1. India

Pe al doilea loc în lume după populație, India are cel mai mare număr total de locuitori care trăiesc în condiții de sclavie modernă. Sunt 14,3 milioane de sclavi, de patru ori mai mari decât cei din China. Prevalența sclaviei în India, ca și în alte țări situate în regiunea Asia-Pacific, se datorează, în mare parte, dependenței economiei de muncă necalificate și ieftine.

2. China

Aici populația redusă la sclavie se ridică la 3,2 milioane. Această cifră ridicată poate fi proporțională cu faptul că China este cea mai populată țară din lume, cu peste 1,3 miliarde de locuitori. Cu toate acestea, în Statele Unite, a treia țară cu cea mai mare populație din lume sunt doar peste 60.000 de persoane care trăiesc în condiții de sclavie modernă.  Modernizarea rapidă a Chinei și urbanizarea, combinată cu marile fluxuri migratoare naționale, ar constitui baza înrădăcinării multor oameni, în special în sectoarele construcțiilor și mineritului.

3. Pakistan

2.1 milioane de oameni locuiesc aici în sclavie, ceea ce înseamnă aproximativ 1% din populația pakistaneză. Cea mai obișnuită formă este robia ”datoriilor”, o tehnică adesea folosită de angajatori. În cazul în care lucrătorii își fac mai mukte datorii, ceilalți membri ai familiei sunt  forțați să-i ajute pe angajatori în mod gratuit. Potrivit Fundației Free Walk, în Pakistan există aproximativ 10 milioane de copii care muncesc.

Verificați-vă monedele de 2 euro: unele pot valora peste 2 mii de euro

4. Uzbekistan

Aproximativ 4% din populația Uzbekistanului se află în condiții de sclavie modernă, însemnând cel mai mare procent din lume, cu mai mult de un milion de persoane obligate să colecteze bumbac. În ciuda scăderii producției de bumbac în ultimii ani și a scăderii prețurilor mondiale, FMI și Banca Asiatică de Dezvoltare prognozează o creștere puternică a economiei țării în 2014 și 2015.

5. Rusia

Rusia este una dintre cele cinci țări din lume, cu mai mult de un milion de persoane care trăiesc ca sclavi,  potrivit Fundației Free Walk. Printre acești muncitori născuți în țările fostei Uniuni Sovietice ,femeile și copiii  sunt victime ale traficului de sex. Fundația a criticat răspunsul guvernului rus privind această problemă și constată că există o corupție agravantă în aplicarea legii crește vulnerabilitatea rușilor care trăiesc în condiții de sclavie modernă.

6. Nigeria

Țara africană are 834.200 de persoane reduse la sclavie. Nigeria nu suferă de război și tulburări civile în aceeași măsură ca și alte națiuni africane. Cu toate acestea, țara încă se luptă cu sclavia modernă. Aproximativ unul din 200 de persoane trăiește într-o stare de sclavie. Este una dintre cele mai mari rate din lume.

7. Congo

În Republica Democrată Congo, 762.900 de persoane sunt reduse la sclavie. În ciuda economiei puternice, țara se află încă printre cele mai puțin dezvoltate din lume. RDC a fost terenul unui război sângeros care a implicat numeroase țări africane între 1998 și 2003, care a costat milioane de vieți. Diverse conflicte armate continuă și astăzi.

O fetiță de 2 ani, din joacă, a ridicat geamul de la portiera mașinii ucigându-și mama de 21 de ani

8. Indonezia

Există 714.100 de persoane în sclavia modernă. Indonezia este una dintre cele mai populare țări din lume, cu aproape 250 de milioane de cetățeni. Potrivit Fundației Free Walk, sclavia modernă din Indonezia este caracterizată de muncă forțată în sectoarele interne, agricole și a pescuitului. Raportul identifică în special producția de ulei de palmier ca fiind o problemă, afirmând că este adesea produsă de lucrători care sunt sclavi pe plantații. Uleiul de palmier este utilizat în multe produse de consum , de la ruj până la înghețată. Și multe dintre ele vin de aici.

9. Bangladesh

Există 680900 de persoane în sclavia modernă. Potrivit Fundației Free Walk, prăbușirea unei fabrici de îmbrăcăminte cu opt etaje a ucis anul trecut mai mult de 1000 de muncitori. Incidentul a evidențiat situația dificilă a persoanelor care lucrează în medii periculoase și neprotejate.

10. Thailanda

Populația care se află în stare de sclavie modernă se ridică la 475.300.  La fel ca multe alte țări din regiunea Asia-Pacific – unde trăiesc aproape două treimi din sclavii moderni ai lumii – economia Thailandei se bazează în mare măsură pe forța de muncă slab calificată, în special în pescuit și în industria confecțiilor. În plus, lucrătorii migranți din țările vecine constituie o parte substanțială a forței de muncă din Thailanda care acceptă atât munca forțată cât și exploatarea sexuală.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook, VK ,Twitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.