Sclavele îngrășatului. Povestea tristă ale fetițelor obligate să mănânce pentru a-și găsi un soț

Lipsa respectului și anularea fiecărui drept.  În Mauritania, fetele sunt forțate să se îngrașe pentru a-și găsi soțul, pentru că aici “grăsimea este sinonimă cu bogăția”.

O fată este prea slabă este egal cu o dezonoare a familiei. Cele slabe sunt obligate să practice ”leblouh”, care fără prea multe ocolișuri înseamnă să se îngrașe așa cum sunt îngrășate animalele din fermele industriale.

 

Fetele și fetele sunt supuse unei practici absurde, pentru că aici suntem foarte departe de o dietă făcută pentru motive de sănătate. Închise în structure speciale, fetițele sunt forțate să să mănânce de dimineața până seara. Se întâmplă mai mult în satele rurale mici, unde fetele trebuie să mănânce până când încep să vomite pentru a deveni grase și pentru a găsi cu ușurință un soț.

A violat o tânără de 16 ani după care a turnat benzină peste ea și i-a dat foc

Așa își petrec toată ziua. Îndopate cu cous cous, lapte de capră sau lapte de vacă și alte alimente bogate în calorii. Fetele sunt controlate pentru a evita vomite. O femeie stă cu ele toată ziua și le bate la cel mai mic semn de epuizare.

 

Viitoarele mici mirese sunt și viitoarele femei  cu probleme grave de sănătate: stres psihologic, diabet, boli de inimă și hipertensiune arterială.

O practică care are originile antice, dar din fericire în multe zone din Mauritania nu mai este folosită, dar alte multe da.  În afară de alimente, se folosesc și medicamentele veterinare care măresc masa corporală și au efecte secundare devastatoare.

Ucisă la 17 ani de colegul ei de școală: “Nu voia să fie iubita mea”

De ce femeile trebuie să fie grase? Deoarece în Mauritania, slab este sinonim cu sărăcia.

Așa cum a fost scris și  de Pace Reporter, Atar ,un mic oraș în apropiere de Sahara, există adevărate ”ferme de îngrășat fete “, adevărate structuri unde fetițele sunt pedepsite pentru singurul motiv…și acela de a fi slabe.

„Trei luni de iad, atât durează o ”vindecare de a fi slabă”.  Violența  fizică și psihologică petru copilele care refuză să mănânce și care vomită .

Femeile care păzesc fetele și se ocupă de îngrășarea lor sunt plătite în jur de 150 de euro pentru a face în așa fel ca tinere să ajungă de la 60 de kg  la 100 ! Familiile fetițelor plătesc de bunăvoie această sumă de bani, bucuroși că fetele lor își vor găsi un soț.

De Andreea Sas

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.