Schimbările climatice: civilizația umană poate dispărea în 2050. Alarma oamenilor de știință

Din cauza schimbărilor climatice, sfârșitul civilizației umane ar putea veni mult mai devreme decât se aștepta până în 2050… peste doar 30 de ani. Este scenariul catastrofal prezentat într-un nou raport științific autoritar, redactat de directorul Centrului Național de Restaurare Climatică din Melbourne (Australia) David Spratt, în colaborare cu Ian Dunlop, fostul executiv al marilor asociații și companii angajate în industria combustibililor fosili.

Un nou-născut s-a născut în interiorul sacului amniotic intact

Risc de apocalipsă. Potrivit raportului, scenariul este considerat o „amenințare existențială pentru civilizația umană”. Odată cu creșterea de 35% din suprafața Pământului și 55% din populația lumii vor fi expuse la valuri de căldură mortale timp de douăzeci de zile pe an, atât de fierbinte încât acestea nu sunt compatibile cu supraviețuirea noastră. În unele zone ale planetei, temperaturile letale vor fi de o sută pe an. Temperaturile calde vor prăbuși ecosistemele mari, cum ar fi pădurea Amazoniei, recifurile arctice și de corali. America de Nord va fi lovită de incendii devastatoare; disponibilitatea apei se va prăbuși în toată lumea, precipitațiile vor fi practic înjumătățite în multe zone, iar acest lucru va duce la o prăbușire a agriculturii și a resurselor alimentare. Un miliard de oameni vor fi obligați să se mute în altă parte pentru a evita să moară.Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și InstragramLasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.