Schimbările climatice ar fi putut cauza dispariția a 5 specii umane

Datorită schimbărilor climatice, cel puțin cinci specii umane ar fi putut să dispară, și anume Homo habilis, Homo ergaster, Homo erectus, Homo heidelbergensis și Homo neanderthalensis. Cu singura excepție  Homo sapiens. Pentru a demonstra acest lucru, un studiu internațional, publicat pe paginile revistei științifice „ One Earth ”. Cele mai vechi rămășițe de Homo sapiens au fost găsite în Europa.

Citește și Naște gemeni în Elveția și dispare: povestea fostei gimnaste despre care se spune că este iubita lui Putin

Studiul s-a bazat pe analiza a mai mult de 2.750 de înregistrări de fosile ale speciilor dispărute, combinate cu modelele climatice din ultimii 5 milioane de ani, căutând indicii cu privire la motivele pentru care au dus la strămoșii noștri antici a dispărea. Cercetările au sugerat că schimbările climatice și incapacitatea acestor specii umane de a se adapta la temperaturi prea calde sau prea reci au jucat probabil un rol important în soarta și dispariția lor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.