Scenariul dramatic al Coronavirusului în lume: peste 900 de mii de infecții și peste 45 de mii de decese

Pandemia coronavirusului continuă continuă fără oprire. De la est la vest, trecând prin inima Europei, infecțiile la nivel mondial au depășit 900.000. Numărul morților este de peste 45 de mii. OMS a precizat că, în ultima săptămână numărul de decese s-a „mai mult decât dublat”, iar în următoarele zile „vom ajunge la 1 milion de cazuri de coronavirus confirmate și 50 de mii de decese”

„Vor fi două săptămâni foarte dureroase”, în care „toți cetățenii sunt chemați să facă sacrificii”. Președintele Statelor Unite, Donald Trump își avertizează concetățenii cu privire la scenariul care îi așteaptă. În timp ce infecțiile confirmate în lume au ajuns la 900 de mii, cele din SUA sunt aproape de 200 de mii, cu peste 4.300 de decese (dintre acestea, un sfert în New York).  Casa Albă prezice între 100.000 și 240.000 de decese pentru Covid-19 în întreaga țară, subliniind că numărul ar putea scădea dacă toată lumea respectă măsurile de distanțare socială. În cel mai bun caz, numărul ar fi mai mare decât cele 53 de mii de vieți pierdute în primul război mondial, în cel mai rău scenariu, ne-am apropia de cele 291 de mii ale celui de-al doilea război mondial.

Coronavirus: în 2015 China a reușit să îmbunătățească Sars cu un virus prezent în lilieci

 

În America de Sud, președintele brazilian Jair Bolsonaro și-a schimbat brusc opinia: nu mai definește Covid-19 drept „gripă”, ci „cea mai mare provocare a generației noastre”. Discursul său a fost binevenit în a 15-a noapte la rând, prin proteste împotriva unui nou „cacerolazo”, după ce Twitter, Facebook și Instagram i-au eliminat postările în care milita  împotriva recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Cazurile de infecții confirmate în Brazilia sunt de aproape 6 mii, 206 de morți, cea mai mare cifră din America Latină.

Coșmarul coronavirusului din China se întoarce: județul Jia, în Henan, care se învecinează cu Hubei (epicentrul pandemiei), a fost izolat. Locuitorii din zonă, 600 de mii de oameni, vor trebui să aibă permise speciale pentru a ieși din casă și a merge la serviciu, urmând verificări ale temperaturii corporale și purtând măști pe față, a declarat South China Morning Post.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.