Scandalul preoților pedofili se mărește. Episcopia din Brooklyn a publicat numele a 108 preoți

Scandalul preoților pedofili se mărește

Anunțul se referă la decenii de abuzuri care ar fi fost comise de prelați în parohii și școli.

Scandalul de pedofilie se extinde în cadrul Bisericii Catolice Americane. Episcopia de la Brooklyn a făcut public numele a 108 preoți acuzați de abuz sexual asupra minorilor.

Lista a fost publicată cu doar câteva zile înainte de summitul președinților Conferințelor Episcopale, convocați în perioada 21-24 februarie la Vatican de către Papa Francisc.

Episcopia din Brooklyn este una dintre cele mai populare din Statele Unite: acoperă cartierele din Brooklyn și Queens, unde 1,5 milioane de oameni se identifică ca fiind catolici.

Potrivit Tgcom24, lista publicată a ajutat la evidențierea gravității crizei care a lovit Biserica Catolică din 2002, când Boston Globe a scos la iveală capitolul care a implicat Episcopia din Boston.

Anunțul a fost însoțit de o scrisoare a episcopului din Brooklyn, Nicholas DiMarzio.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.