Scandal: Papa Francisc saruta picioarele liderilor din Sudanul de Sud

Scandal: Papa Francisc saruta picioarele liderilor din Sudanul de Sud

Gesturile papei Francis fac din nou scadal printre credincioși și necrendincioși.  Bergoglio nu îngenunchează niciodată în fața Eucaristiei, spunând că are  problemele cu spatele . Și totuși, Papa nu s-a gândit de două ori   să sărute picioarele (sau mai degrabă pantofii) celor trei lideri ai Sudanului de Sud care au vizitat Vaticanul.

 

Papa Francisc i-a primit pe președintele Republicii Sudanul de Sud Salva Kiir Mayardit și pe vicepreședinții  Riek Machar și Rebecca Nyandeng De Mabio, la Casa Santa Marta. Cu un gest care surprins pe toată lumea, după discurs, Bergoglio îngenunchează și sărută picioarele  ( pantofii) celor trei lideri sudanezi.

 

Un gest, este explicat de Papa, pentru a cere pace în țară “ca la un frate” . Acest lucru a mâniat multă lume.

 

“Și voi trei, cei care ați semnat Acordul de pace, vă cer ca la un frate, rămâneți în pace. Vă rog cu toată inima mea. Sî mergem  înainte. Vor exista atât de multe probleme, dar să nu vă faceți griji, rezolvați-vă problemele. Ați început un proces: mă rog să se încheie bine “, îndeamnă Papa.

 

Te-ar putea interesa și Nigeria, tragedia mireselor-fetite vandute pe Facebook

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.