Scandal în Italia! Păstorii la un pas de revoltă din cauza laptelui românesc / VIDEO

Revolta păstrilor din Sardinia a început de mai multe zile, când producătorii de brănzeturi preferă să aducă lapte din import, care este şi mai ieftin și anume din România și Bulgaria

La sfârşitul acestei săptămâni păstorii au ieșit în stradă şi au blocat principal arteră de traffic din insula, şoseaua 131. Motivul este preţul extrem de mic la care li se cumpără laptele – 60 de eurocenţi litru – şi din cauza căruia, spun ei, ies în pierdere, scrie BlastingNews.

Protestatarii spun că, dacă nu obţin un preţ minim de 70 de eurocenţi, vor boicota alegerile regionale din 24 februarie.

Între timp, ei  își varsă laptele din producția propria pe străzi şi chiar i-au sechestrat câteva ore pe jucătorii echipei de fotbal Cagliari. A fost nevoie de intervenția poliției.

Mai mult, titlurile din presa italiană definesc laptele românesc ”lapte de rahat”, adus sub escortă de carabinieri.

Protestul păstorilor sardinieni a ajuns la Pinna din Thiesi (Sassari), una dintre cele mai mari industrii de brânzeturi din Sardinia. Sute de păstori au demonstrat în fața fabricii și a birourilor companiei, aruncând cu lapte în ziduri și  ferestre.

Cu puțin timp înainte, păstorii au blocat o cisternă de-a lungul drumului la câteva sute de metri de firma de brânzeturi , și au vărsat 30 mii litri de lapte pe asfalt.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.