Scandal în Amazon: prețurile măștilor, mănușilor și a hârtiei igienice au crescut cu până la 1000% în timpul pandemiei

Amazon a fost acuzat că a crescut prețurile la articolele care salvează vieți, cum ar fi măștile de față și dezinfectantele în cea mai acută fază a pandemiei. Plângerea a venit de la o asociație americană de consumatori care a observat că prețurile anumitor produse au atins creșteri de 1000% față de prețurile Amazon listate anterior sau ale celorlalți comercianți cu amănuntul.

Raportul grupului american non-profit Public Citizen a enumerat 15 produse esențiale listate ca fiind vândute direct de Amazon, care au devenit excesiv de scumpe săptămâni la rând. Pe listă, mănușile de unică folosință s-au vândut cu 336% mai mult decât prețul obișnuit, în timp ce hârtia igienică a crescut cu 528%, iar pachetele de măști cu 1000%, în ciuda recenziilor care indică faptul că nu erau de bună calitate. .

Acuzațiile vin la câteva luni după Amazon a declarat că a luat poziție împotriva acestor practici ale furnizorilor terți și că a eliminat mii de parteneri de afaceri . “Amazon a indus în eroare în mod fundamental publicul, oamenii legii și factorii de decizie în ceea ce privește creșterea prețurilor în timpul pandemiei“, a declarat într-un comunicat Alex Harman, avocat al politicii de concurență al cetățeanului public și autor al raportului. „Amazon a învinuit în mod public vânzătorii terți pentru creșterea prețului, în timp ce continuă să-și crească prețurile produselor  și le permit  acestor vânzători să-și crească prețurile.”

Citește și :  În Venezuela s-a născut un porc cu chip de om: fotografiile au devenit virale

Amazon folosește sisteme automate și moderatori umani pentru a identifica tendințele prețurilor pe platformă. Cu toate acestea, potrivit Public Citizen, gigantul tehnologic nu a reușit să țină la distanță majorările de prețuri nu numai de la furnizorii terți, ci și de la propriile mărci.
Escrocheria de prețuri este o exploatare a celor mai vulnerabili, mai ales în timpul unei urgențe naționale. Nu există nicio scuză pentru Amazon, una dintre cele mai mari și mai de succes companii din istorie ».

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.