Șase turiști riscă 4 ani de închisoare în Peru după ce au defecat în Templul Soarelui din Machu Picchu

Au deteriorat și au „defecat” în Templul Soarelui la situl arheologic din Machu Picchu din Peru. Șase turiști au ajuns cu cătușele la mâni: două femei și patru bărbați, cetățeni francezi, brazilieni, argentinieni și chilieni.

Acuzația autorităților peruane, relatează agenția de presă andină, este că turiștii intrat în zona interzisa al sitului arheologic și că ar fi deteriorat Templul Soarelui: turiștii ar fi mutat mai multe pietre și au făcut o gaură în paviment. Dar nu numai, conform rapoartelor poliției, iar autoritățile le consideră a fi foarte grave, având în vedere sacralitatea locului pentru localnici, cei șase au defecat  în interiorul amplasamentului .

Citește și Baiețel ucis de tatăl vitreg, mama își apără iubitul și nu cheamă salvarea: „intestinul a fost spart”

Templul Soarelui Machu Picchu este o construcție semicirculară din rocă de granit conectată la o peșteră naturală. În centrul templului se află altarul sculptat în care incasii au ținut ceremonii în omagiu pentru Dumnezeul Soarelui. Situl Machu Picchu (care însemna „munte vechi”, ed) este situat în valea Urubamba, la aproximativ 2.430 de metri deasupra nivelului mării. Face parte din patrimoniul mondial UNESCO , de asemenea, în 2007 a fost aleasă una dintre cele șapte minuni ale lumii moderne. În cele din urmă, este al treilea cel mai mare sit arheologic din lume după săpăturile Pompei și Ostia Antica.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.