SARS-CoV-2 va deveni endemic. Ce înseamnă?

Eradicarea completă a coronavirusului SARS-CoV-2 apare, dată fiind răspândirea sa pe scară largă, o ipoteză puțin probabilă. Majoritatea oamenilor de știință sunt convinși că agentul patogen CoViD-19 va deveni endemic – va fi prezent mult timp sau într-o formă recurentă, în porțiuni mici ale teritoriului, cu un curs previzibil general și simptome mai puțin îngrijorătoare decât cele observate până acum .

Gripa și răcelile cauzate de alte coronavirusuri sunt endemice , dar datorită unei combinații de anticorpi naturali și de apărare dezvoltate datorită vaccinurilor, au un impact mai ușor și o letalitate care, acolo unde este prezentă, este acceptată fără a necesita măsuri restrictive.

Coexistența viitoare cu SARS-CoV-2 ar trebui prin urmare, să devină din ce în ce mai acceptabilă. Dar pentru a înțelege ce situație ne rezervă viitorul , este necesar să se țină seama de mai multe variabile, cum ar fi durata imunității dezvoltată , capacitatea vaccinurilor de a bloca transmiterea, calitățile de evaziune ale virusului în apărarea noastră, și posibilitatea ca acesta să supraviețuiască în rezervele de animale.

Citește și Max Loughan, cel mai inteligent copil din lume explică Cine și ce este Dumnezeu

O posibilitate este ca virusul să rămână cu noi, dar datorită imunității celor vindecați și a celor vaccinați, nu se mai prezintă cu simptome severe. Ar rămâne o boală întâlnită în copilărie, cu manifestări ușoare care permit dezvoltarea anticorpilor.

Se întâmplă deja cu patru coronavirusuri „inofensive”, denumite OC43, 229E, NL63 și HKU1. După cum explică un articol din Nature , trei dintre ele sunt alături de noi de secole, iar două sunt responsabile de 15% din infecțiile respiratorii.

De obicei, copiii îi întâlnesc înainte de vârsta de șase ani și dezvoltă o imunitate tranzitorie, ceea ce previne simptomele majore la adulți. Chiar și atunci se infectează pentru prima dată copii, acești viruși nu provoacă boli grave.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, LinkedinOdnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.