Studiu: la femeile însărcinate, coronavirusul poate deteriora placenta

Coronavirusul poate provoca deteriorarea placentei la femeile însărcinate pozitive. Acest lucru a fost dezvăluit de un mic studiu preliminar, realizat pe 16 femei, realizat de cercetători de la Northwestern University Feinberg School of Medicine și publicat în American Journal of Clinical Pathology.

În toate cele 16 cazuri examinate, cercetătorii au descoperit leziuni ale țesutului placentar. Este  o situație care poate compromite fluxul corect de oxigen și nutrienți către făt. Unul din cele 16 cazuri s-a încheiat cu un avort, dar în prezent nu există dovezi că acestea sunt legate de daunele detectate și descrise de studiu.

Nu poate intra în Poștă pentru că nu are mască: se dezbrăcă și își pune chiloții pe față \ VIDEO

Celelalte 15 femei au născut în schimb copii sănătoși. Dintre acestea, malperfuzia vasculară (80%) a fost găsită în 12 cazuri, iar trombii din placenta au fost depistați în 6 cazuri (40%).

Efectele coronavirusului asupra femeilor însărcinate și a copiilor lor nenăscuți sunt încă studiate de știință. Concluziile obținute de cercetările universității Northwestern – deși sunt limitate, au un sunet de alarmă. Și în acest sens, experții sugerează că femeile însărcinate care au fost pozitive pentru Covid-19 ar trebui să fie monitorizate mai frecvent, pentru a preveni potențialele complicații viitoare ale sănătății copiilor din cauza daunelor placentare.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și VK

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.