Sarah Hijazi, activista egipteană LGBTI, s-a sinucis la 30 de ani: arestată în 2017 pentru fluturarea unui steag de culoarea curcubeului

Sarah Hijazi, activista egipteană LGBTI, s-a sinucis la 30 de ani: ” Pentru frații și surorile mele, am încercat să supraviețuiesc și nu am reușit, iertați-mă. Pentru prietenii mei, experiența este grea și sunt prea slabă pentru a mai rezista, iertați-mă. Pentru întreaga lume, ai fost cu adevărat prea rea ! Dar eu iert “.

Acestea sunt ultimele cuvinte ale lui Sarah Hijazi  o fostă activistă egipțiană LGBTI care s-a sinucis ieri, duminică 14 iunie, la vârsta de 30 de ani.  În 2017, a fost arestată pentru că a fluturat un steag de culorile curcubeului în timpul unui concert Machrou Laila (un grup libanez) la Cairo. Torturată și violată în închisoare, a fost eliberată pe cauțiune, dar mai târziu a fost acuzată și repudiată de societate pentru gestul și orientarea ei sexuală. Sarah găsise azil în Canada, scrie presa internațională.

Rafiki, regele gorilelor din Uganda a fost ucis: braconierii riscă închisoarea pe viață

Pe 22 septembrie 2017, în timpul concertului Machrou Laila, Sarah și prietenul ei, Ahmed Alaa, au fluturat steagul curcubeului, un act inofensiv în multe țări, dar nu și pentru Egipt, unde gestul este puternic condamnat. Imaginea ajunge în mass-media națională și, în scurt timp, liderii religioși cer pedepse severe celor doi activiști. Mai mult, și populația egipteană li se opune  pentru că sunt vinovați pentru un „act imoral” și că au contribuit la răspândirea sodomiei și a valorilor non-islamice. Sarah și Ahmed ajung în închisoare, în două celule izolate. Potrivit surselor locale , cei doi au fost torturați și maltratați, cicatrici care vor fi imposibil de șters din corp și minte.

Sarah s-a sinucis lăsând un ultim mesaj și o ultimă fotografia ei publicată pe social media, întinsă pe o prat verde într-o zi însorită: „Cerul este mai frumos decât pământul! Și vreau cerul și nu pământul ”.

https://twitter.com/thetranshijabi/status/1272280648166674432

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.