Sara: “M-au violat cu o armă”. Violul, o armă de război în Sudanul de Sud

Într-un singur an, sunt aproape 2.300 de cazuri de violență , 13% dintre sunt violențe sexuale.

“Au intrat în casă și au abuzat de mine cu o armă”, spune Sara, victimă a violențelor care acum este ospitată  în lagărul Palabek din Uganda,

Louise, 19 ani: “După violență m-am îmbolnăvit candida și am un tip agresiv de cancer de sânge”.

 

Aproape 2.300 de cazuri într-un singur an.  Acestea sunt cele mai recente date referitoare la un fenomen teribil care a implicat Sudanul de Sud de ani de zile, cea mai tânără țară din lume în care, în ciuda faptului că a fost semnat un acord de pace în vara anului 2018, nu este nimic altceva decât război și violențe.

 

În Sudanul de Sud, după  independența din  2011, mii de oameni continuă să moară din cauza conflictelor dintre grupurile etnice rivale și din cauza bolilor.  În fiecare zi,  sute de copii sunt forțați să ia armele și să lupte alături de cei care se luptă pentru putere, în timp ce  femei și fetele trăiesc cu  cea mai mare frică:  de a fi supuse violențelor  armatei.

 

Unul din ultimele episoade a avut loc în decembrie anul trecut în zona Bentiu, în nordul Sudanului de Sud: în zece zile, 125 de femei și fete au fost atacate, bătute și violate chiar și cu vârste de sub  de zece ani. Plângerea a venit direct de la Doctors Without Frontiers.

 

“Au intrat în casă, au legat penisul sotului meu mai întâi cu o frânghie și apoi  m-au violat cu armele”, a spus Sara, de 41 de ani.  Din fericire, el a reușit să scape din acel iad și este astăzi trăiește  în lagărul de refugiați Palabek din Uganda. Dar memoria teribilă a violenței suferite este practic imposibilă de șters atât pentru ea cât și pentru alte femei

Louise o tânără de 19 ani, violată de șase bărbați și apoi abandonată pe stradă

 

“Uneori mă gândesc la ceea ce s-a întâmplat cu mine și pentru că după aceea m-am îmbolnăvit de candida, și am și cancer de sânge. În fiecare zi mă duc să-mi iau tratamentul în sat în apropiere de soldații care au abuzat de mine. De fiecare dată privesc cu teamă și mi-e frică să nu pățesc din nou ”.

 

“Soldații m-au înconjurat și m -au violat …erau mulți bărbați”, spune Helen o tânără dă 28 de ani, victimă a abuzurilor . ”După ce m-au luat cu forța m-au dus într-un fel de lagăr și au vrut să mă omoare, dar am reușit să scap. De ce eu ? Cu ce am greșit?” , spune înlăcrimată tânăra.

 

Te-ar putea interesa și Jurnalistă însarcinată răpită de ISIS: „Am născut în fața răpitorilor. Au vrut să-mi taie gâtul

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.