Șapte imigranți au fost găsiți morți într-un container: au vrut să ajungă la Milano din Serbia

Au vrut să ajungă la Milano într-un container care a plecat din Serbia, dar au murit în călătoria disperată către destinația dorită. Cadavrele a șapte imigranți din Africa de Nord au fost găsite în Paraguay. De fapt containerul în care se ascundeau nu a fost transportat cu trenul către Italia, ci pe o navă care a ancorat în portul croat Rijeka și care se îndrepta spre America. O călătorie care a durat patru luni, dar probabil cei șapte băieți au murit de foame în container, la câteva zile după plecare.

Citește și Tedros Adhanom Ghebreyesus vorbește despre vaccin: ”Nu este suficient pentru a opri pandemia”

Identitatea imigranților a fost descoperită grație cărților de identitate găsite la ei.  Zugar Hamza și Sidahmed Ouherher din Algeria, Ahmed Belmiloudi, Said Rachir, Rachid Sanhaji și Mohamed Hadoun din Maroc și Yessa Aymen din Egipt. Toți băieți tineri și sănătoși care visau la un viitor mai bun în Italia. S-au ascuns într-un container la curtea căii ferate din orașul sârb Šid în iulie sperând să ajungă la Milano în câteva zile. În schimb, trenul s-a îndreptat spre Rijeka, unde încărcătura a fost transferată pe o navă și de acolo a parcurs un drum lung peste Oceanul Atlantic.

Din portul argentinian a fost apoi transportat la Asunción, capitala Paraguay. Și acolo au fost găsite cadavrele. Tinerii, înghesuiți în micul spațiu au fost închiși acolo patru luni. „Imaginăm că destinația lor nu era America de Sud, deoarece nu ar fi reușit niciodată să supraviețuiască călătoriei cu puținele alimente pe care le aveau”, a declarat Marcelo Saldívar, procuror în Asunción.
Imaginile celor șapte băieți lansate online de polițiști au fost recunoscute de Smail Maouch, un algerian care locuise cu ei într-o tabără de refugiați din Šid. „Eram ca niște frați”, a declarat el.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.fanpage.it/esteri/sette-migranti-trovati-morti-in-un-container-volevano-raggiungere-milano-dalla-serbia/

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.