Sanna Marin următorul premier al Finlandei: are 34 de ani și este cea mai tânără din lume

Social-democrații finlandezi  au ales-o pe Sanna Marin , actualul ministru al Transporturilor, ca nou lider al partidului și viitorul premier al țării în locul Antti Rinne. La cei 34 de ani ai săi Marin ,   așteaptă să fie confirmată premier în Parlament săptămâna aceasta și este destinat să devină cel mai tânăr premier din lume , conducând o coaliție de cinci partide, toate conduse de femei.

Rinne și-a dat demisia săptămâna trecută, după ce aliații guvernului și-au retras încrederea în modul în care a gestionat greva angajaților de la Poștă. “Avem multă muncă de făcut pentru a reconstrui încrederea”, a spus Marin după ce a stabilit un vot obișnuit în cadrul partidului. Apoi a redus problema vârstei: „Nu mă gândesc niciodată la vârsta mea sau la la faptul că sunt femeie mă gândesc la motivele pentru care am intrat în politică și pentru care am câștigat sprijinul electoratului”.

Citește și Big Sleep Out : mii de oameni au decis să doarmă pe străzi cu cei fără adăpost

Social-democrații a fost partidul cu cele mai multe voturi la alegerile din aprilie, iar din iunie trecut, Rinne a condus un guvern de coaliție. Finlanda este în prezent președinte al UE prin rotație.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.