Sănătatea nu este pentru toți: ce face statul american pentru Coronavirus ?

Congresul american a aprobat miercuri un plan de asistență socială de 100 de miliarde de dolari, iar Donald Trump l-a semnat a doua zi. Scopul său este de a consolida protecția socială a americanilor în fața pandemiei care a cauzat deja peste 400 de morți 34.000 de bolnavi din țară. În special, oferă „screening gratuit pentru oricine trebuie să fie testat, inclusiv pentru cei care nu au asigurare”.

Costurile și testele pentru alte boli, oricât ar fi obligatorii pentru diagnostic, nu ar fi acoperite. Echipa de medici din Seattle este cea care oferă cea mai bună definiție a situației: „Americanii vor trebui să plătească, dar nu știm cât de mult”.

Citește și Pozitivă pentru Coronavirus, o americană trebuie să plătească 35.000 de dolari pentru tratament

Cu asigurarea de sănătate oferită la locul de muncă americaniiprimesc o factură mult mai puțin sărată, dar tot o primesc. În Statele Unite, 32% din populația activă are datorii medicale, potrivit unui sondaj realizat în februarie 2020. Dintre aceste persoane , 28%  au datorii de 10.000 dolari sau mai mult, care trebuie plătite pentru tratament sau teste.

Deoarece chiar și atunci când sunteți acoperit de asigurare, există o sumă deductibilă în medie de 1500 de euro pe an de persoană: atâta timp cât nu ați atins această sumă, plătiți din propriul buzunar, după aceea începe să vă ramburseze.

În SUA, visul american este pentru mulți, dar sănătatea este pentru puțini.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.