Sanatatea incepe de dimineata! Ouale, de ce este bine sa le consumăm mai ales dimineata

Ouale nu trebuie să lipsească din nicio gospodărie și asta pentru că sunt o bună sursă de proteine care ajută la menţinerea masei musculare, conțin grăsimi sănătoase și sunt extrem de versatile, putând fi consumate în diverse moduri. Mai mult, oul păstrează senzația de sațietate mult timp şi este considerat un super aliment fiind unul dintre cele mai nutritive.

Un ou mare fiert coţine:

– Vitamina A 6%
– Vitamina B9 5%
– Vitamina B5 7%
– Vitamina B12 9%
– Vitamina B2 15%
– Seleniu 22%
– Fosfor 9%

Pe lângă acestea ouăle mai conţin şi vitaminele: D, E, K, B6 dar şi calciu şi zinc.

Valoare energetică este de 77 calorii, 6 grame de proteine şi 5g de grăsimi sănătoase.

Oul de gaină are valoare alimentară ridicată datorită conținutului mare de nutrienți iar absorbţia acestora se face uşor. Pentru a beneficia de toate avantajele consumului de ouă acestea trebuie mâncate în anumite momente ale zilei.

O vorba din bătrâni spune ca oul consumat dimineața e medicament, la pranz este aliment, iar mancat seara este o otravă.

Știința confirma această zicală și ca atare nutriționiștii insistă pe ideea consumului de oua dimineața. Este cel mai potrivit moment din zi, mai ales dacă te preocupă și greutatea. Ouăle te satură și-ți oferă o valoare nutrițională și biologică foarte ridicată, dar cu un numar mic de calorii. Important este însa și modul de preparare.

Dacă consumi două ouă fiert moi, te vei simți mai satul decât dacă mânânci o cană de lapte cu cereale, un corn de patiserie, un pahar de suc de portocale și o felie de pâine prăjită cu unt. Mâncând ouă dimineața nu vei mai simți nevoia să mânânci mult la masa de pranz, iar asta te ajută să-ți păstrezi silueta, dar și să ai o stare bună de sănătate.

Dacă alegi să incluzi ouăle în masa de prânz, consuma-le alături de legume. Spanacul, de exemplul, se combină foarte bine cu oul și poate reprezenta o masă de prânz gustoasa și sățioasă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.